۱۴۰۳ شنبه ۶ مرداد

همکاری‌های دانشگاه اصفهان و فولاد مبارکه

روز شنبه 27 آبان 1402، دانشگاه اصفهان، میزبان مدیرعامل محترم شرکت فولاد مبارکه و معاونین و مدیران آن بود که جزئیات آن را می‌توانید از این نشانی مطالعه کنید اما آن‌چه در این نوشته به آن خواهم پرداخت، پاسخ به این سوال مخاطبان است که فایده این برنامه‌ها چیست یا به عبارت دیگر، مخاطبان مختلف ما در دانشگاه، چگونه می‌توانند از دستاوردهای این برنامه‌ها بهره‌مند شوند.

اگرچه بازدید مدیرعامل محترم فولاد مبارکه و هیأت همراه، از پیش هماهنگی شده بود و در چند ساعت انجام شد، اما این اقدام با برنامه‌های مختلفی همراه بود که می‌تواند دستاوردهای مهمی برای دانشگاه و فولاد داشته باشد. دستاورد این برنامه برای دانشگاه، یک جریان‌سازی قابل قبول است به معنای این که حمایت‌های مختلف از کلان‌روندهای دانش و فناوری را شکل می‌دهد. در سایه‌ی این جریان‌سازی، پایان‌نامه‌ها که دستاوردهای اصلی دانشگاه است به سمت نیازهای واقعی جامعه ماموریت‌گرا خواهند شد. این جریان شکل گرفته اگر به کلان پروژه‌ها در ناحیه‌ی نوآوری دانشگاه منتهی شود می‌تواند زنجیره‌ای از حرکت‌های ارزش‌آفرین را رقم زند که دستاوردهای مختلفی مانند شکل‌گیری شرکت‌های نوپا و تولید فناوری را برای دانشگاه و صنعت به همراه خواهد داشت. هنگامی که در جلسات ارائه‌ی پیشنهادیه‌های همکاران یا دانشجویان شرکت کردم، متوجه شدم که این روابط دستاورد مهم دیگری نیز در پی خواهد داشت، به این معنا که دانشگاه و دانشگاهیان بیشتر با ذائقه‌ی محیط واقعی کار آشنا می‌شوند، به این معنا که صرف ارائه‌ی توضیحات علمی برای یک صنعت‌گر جذابیت کافی ندارد و همکاران گرامی باید توجه نمایند در زمان ارائه‌ی پیشنهادیه‌های خود حتما از توجیه اقتصادی طرح‌ها سخن به میان آورند. برای کسب مهارت‌های لازم می‌توانید به وبسایت مرکز رشد دانشگاه مراجعه نمائید.
دانشجویان نیز این فرصت بی بدیل را داشتند که رو‌ در رو با مدیران فولاد وارد مباحثه شوند و طرح‌ها و ایده‌های خود را بیان کنند. این حقیقتی است که این رویدادها آرزوهای تحقق یافته‌ی ما در دوران دانشجوییمان است، امری تحقق یافته که نمی‌دانم دانشجویان ما قدر آن را می‌دانند یا خیر. در این میان باید مطلبی را خاطرنشان کنم که با وجود برگزاری دو روزه‌ی این رویدادها و امکان استفاده‌ی کلان اساتید و دانشجویان از امکانات فراهم‌شده، تعداد زیادی از دانشجویان یا اساتید در این جلسات شرکت نکردند، شاید این ضعف کار ما بوده‌است.
در پایان لازم است از زحمات مدیریت ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه، مدیریت نوآوری و فناوری دانشگاه، مدیریت روابط عمومی دانشگاه و سایر عزیزانی که با همکاری آن‌ها، این برنامه رقم خورد تشکر نمائیم.

و آخر دعوانا ان الحمد لله رب العالمین
رضا طاهری