۱۴۰۳ يکشنبه ۱۸ شهريور
آیا با مفهوم توافق‌نامه عدم رقابت آشنا هستید؟
در پست شماره 49 با مفهوم توافق نامه عدم رقابت آشنا شدیم. در این پست به بیان مفهوم قرارداد منع افشای اطلاعات و مقایسه قرارداد عدم افشا با توافق نامه محرمانگی و قرارداد عدم رقابت می پردازیم.
قرارداد منع افشای اطلاعات یا پیمان‌نامه عدم افشا (Non-Disclosure Agreement: NDA) نوعی از قرارداد بین دو شخص حقیقی یا حقوقی به منظور توافق در حفظ محرمانگی داده‌ها، اطلاعات و دانش مرتبط با حوزه کاری است که حین انجام کار یکی از طرفین یا هر دو مایل، ملزم و یا ناچار به اشتراک گذاری آن در جهت پیشبرد اهداف کاری هستند.
قرارداد منع افشا یا NDA امروزه کاربرد زیادی در کسب و کارها دارد و هم در برون سپاری پروژه ها و هم در جذب نیروی کار، استفاده از این نوع قرارداد متداول شده است. نادیده گرفتن اهمیت واقعی این نوع قراردادها، موجبات خسارت و زیان های هنگفت ناخواسته برای کسب و کار را فراهم می‌آورد. حتی اشخاص و شرکت هایی که به امضای قرارداد NDA اهمیت می دهند، کاملاً به جزییات آن مسلط نیستند و نمی‌دانند امضای یک قرارداد NDA سست و ضعیف نه تنها بی‌اثر است، بلکه ممکن است مسئولیت های حقوقی ناخواسته ای را متوجه سازمان کند.
قرارداد عدم افشای اطلاعات اغلب از دو حالت خارج نیست. یا این قرارداد دوطرفه است که در آن الزامات محرمانگی متوجه هر دو طرف است یا یک‌طرفه است و در آن تاکید بر روی حفظ محرمانگی اطلاعات یک طرف توسط طرف مقابل است.
در قرارداد NDA داده‌ها، اطلاعات و دانشی که طرفین بر سر عدم افشای آن به توافق رسیده‌اند به طور مشخص ذکر می‌شود. مثلا ممکن است دو شرکت یا دو شخص اطلاعات تجاری مرتبط با حوزه کسب کار خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و قراردادی امضا کنند که به موجب آن هر یک از طرفین ملزم به حفظ محرمانگی اطلاعات طرف دیگر باشد. به این نوع از قرارداد NDA قرارداد متقابل یا پیمان منع افشای دوجانبه هم گفته می‌شود. همچنین ممکن است حین استخدام یا انجام یک پروژه کاری میان کارفرما و شخص یا پیمانکار، قرارداد منع افشای اطلاعات به منظور حفظ محرمانگی اسرار کسب و کار یا داده‌ها و اطلاعات و دانش کاری که در اختیار شخص یا پیمانکار قرار می‌گیرد یا حتی توسط خود او ایجاد و تولید می‌شود، به امضا برسد. به این نوع قرارداد، پیمان منع افشای غیرمتقابل یا پیمان NDA یک جانبه هم گفته می‌شود.
در ماده ۷۵ قانون تجارت الکترونیکی تصریح شده که متخلفین از ماده 64 این قانون و هرکس در بستر مبادلات الکترونیکی‌ به‌منظور رقابت، منفعت و یا ورود خسارت به بنگاه‌های تجاری، صنعتی، اقتصادی و‌خدماتی، با نقض حقوق قراردادهای استخدام مبنی بر عدم افشای اسرار شغلی و یا‌ دستیابی غیرمجاز، اسرار تجاری آنان را برای خود تحصیل نموده و یا برای اشخاص ثالث‌افشا نماید به حبس از شش ماه تا دو سال و نیم، و جزای نقدی معادل پنجاه میلیون ریال محکوم خواهد شد.
برگرفته از وب سایت: https://pmpr.ir/nda و https://vandalawfirm.com
 
برای مشاهده اطلاعات بیشتر کلیک نمایید.
 
تاریخ به روزرسانی:
1400/09/20
تعداد بازدید:
217
دانشگاه اصفهان
آدرس: اصفهان- بلواردانشگاه - دانشگاه اصفهان - ناحیه نوآوری دانشگاه
کدپستی: 8174673441
تلفن: 37934363 031
تلفکس: 03137932924
E-mail: innov@res.ui.ac.ir 
Powered by DorsaPortal